Hae
Big mamas home

Viimeiset hetket kahdestaan

Isot lapset lähtevät tänään kahden viikon pätkälle toiseen kotiinsa ja me jäädään puolison kanssa kahdestaan. Ikävä on jo nyt etukäteen aivan valtava. Lisäksi huomaan, että huono omatuntoni uusperhekuviosta on palannut. Siitä, että lapset reissaavat kahden kodin väliä samalla, kun pian syntyvällä sisaruksella on yksi pysyvä koti. Tästä syyllisyydestä voisin puhua pitkät pätkät, mutta taidan jättää sen myöhempään hetkeen.

Uskon, että omalla kohdallani nämä tunteet kumpuavat ihan omista ajatuksista ja siitä, että nautin valtavasti meidän perheen yhteisestä ajasta. Elämä on kaikkein parasta silloin, kun ollaan koko porukka koolla. En haluaisi olla tällaisia aikoja erossa lapsistani, vaikka arvostan myös omaa aikaa. Nyt saan kolmannen lapsen, josta eroon pitkiksi ajoiksi ja se tuo sitä ristiriitaa ja huonoa omaatuntoa. Eli kyse on enemmän minusta, kuin lapsistani.

Samaan aikaan olen miettinyt myös sitä, että tämän kolmannen kanssa saan kokea uudelleen sitä ensimmäisen vauvavuoden rauhaa, kun ollaan vain me ja vauva. Vauvantahtinen kiireettömyys tuntuu ajatuksena aika ihanalta. Samaan aikaan takaraivossa kolkuttaa syyllisyys siitä, että minulla on myös kaksi vanhempaa lasta ja minun pitäisi nauttia myös tästä kolmen lapsen arjesta.

Kohta ollaan me kaksi plus avec

Tämä tuleva kaksi viikkoa on todennäköisesti minun ja puolisoni viimeisiä hetkiä kahdestaan. Isommilla on kaksi kahden viikon lomapätkää toisessa kodissa, joista toinen ajoittuu suunnitellusti suurin piirtein lasketun ajan paikkeille ja todennäköisesti ensimmäiset vuosi tai kaksi, parisuhdeaika on plus yksi avec. Tähän on kuitenkin varauduttu ja tästä on puhuttu. Uskon, että tästä myös selvitään, vaikka rankkoja hetkiä tulee varmasti vastaan. Meillä on kuitenkin puolison kanssa super hyvä puheyhteys ja toimintasuunnitelma ensimmäisille viikoille.

Tulevat pari viikkoa, jotka puoliso on myös lomalla, yritetään nauttia toisistamme ja yhteisestä ajasta. Kerätään sitä vähän varastoon. Ja tehdään samalla viimeisiä hankintoja. Isoimmat jutut on hoidossa, mutta muutamia pienempiä puuttuu. Kuten hoitoalusta, pyykkikori, unipesä ja muuta tällaista. Sekä täydellinen vauvaviltti, jonka etsiminen on ollut varsinainen mission impossible.

 

Takki / Zalando

Mekko / H&M

Kengät / Zadaa second hand

Korvakorut / Smiling Design uniikit

 

-Jenni

 

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals / @plustyylit

LUE MYÖS

Rennosti kauluspaidassa

Syreenin varjossa

Valkoinen kesämekko ja keväisiä kuulumisia

Ribbimekko ja puuvillakimono ne yhteen sopii

Kesäinen raskausasu, johon sain idean Pinterestistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *