Hae
Big mamas home

Onko aktiivisesti deittaileva automaattisesti epätoivoinen?

Deittailu puhututtaa edelleen, vaikka seurustelenkin jo. Toki minulla jäi paljon kirjoitettavaa aiheesta ja lisäksi minulta löytyy lähipiiristä niitä ihmisiä, joille tämä aihe on ajankohtainen. Pääsen siis edelleen vertailemaan kokemuksia ja keskustelemaan deittailuilmiöistä ystävien kanssa. Viimeisimmäksi puhututti aktiivinen deittailu.

Aktiivinen deittailu

Aktiivinen deittailu tarkoittaa ihan yksinkertaisuudessaan sitä, että deittaillaan aktiivisesti. Se tarkoittaa sitä, että deittisovelluksissa pyritään saamaan aktiivisesti keskusteluja aikaiseksi ja käydään myös treffeillä aktiivisesti. Minun elämässäni oli aika, kun olin treffeillä joka lapsivapaalla. Monesti minulla oli sovittuna myös useammat treffit samalle lapsivapaalle.

Oma periaatteeni ei ollut pitää kymmentä kumppaniehdokasta varalla koko aikaa, mutta kun yksi vaihtoehto jäi pois, toinen tuli tilalle. Pitää kuitenkin muistaa se, että kaikki keskustelut eivät selviä deiteille asti, eivätkä kaikki treffit automaattisesti tarkoita toisia. 99 % kaikista keskusteluista ei loppu peleissä kanna minkäänlaista hedelmää.

Kumppanin löytämiseksi pitää kuitenkin olla aktiivinen. Jos haaveilee parisuhteesta itselle sopivan kumppanin kanssa, se vain tarkoittaa tutustumista erilaisiin ihmisiin, keskusteluja ja treffejä. Kuten myös itse totesin, se vaatii myös omaa aktiivisuutta siellä Tinderissä. Ei vain voi jäädä odottamaan, että toinen laittaa viestiä. Minä ja poikaystävämme emme olisi koskaan päätyneet treffeille, jos en olisi laittanut hänelle sitä Baby Yoda-GIF:iä. Aktiivisuus on myös ehkä ainoa konkreettinen asia, jolla voi oikeasti itse vaikuttaa siihen kumppanin löytymiseen. Kaikki muu on kiinni kemioista ja tähtien asennosta.

Onko aktiivisesti deittaileva automaattisesti epätoivoinen? - BMH - Big mamas home by Jenni

Epätoivoinen vai aktiivinen

Kuitenkin, harmittavan usein saa kuulla sitä, että aktiivisesti deittaileva ihminen on jotenkin epätoivoinen. Sain aikanaan paljon palautetta siitä, että ”pitääkö olla noin epätoivoinen”, ”keskity lapsiisi”, ”meneekö sulla nyt vähän turhan lujaa” ja ”kannattaisiko sun kuitenkin olla hetki yksin, niin opit arvotamaan yksinoloa”. Ihmisillä tuntuu olevan hyvin vahvasti sellainen käsitys siitä, että aktiivisesti deittaileva (etenkin nainen), ei ole onnellinen omaan tilanteeseensa.

Minä olin onnellinen yksin. Nyt poden vähän jopa kriisiä siitä, että hitto, pitääkö mun antaa joskus kodistani tilaa poikaystävän tavaroille. Se Baby Yoda figuuri on ihan söpö poikkiksen kotona, mutta en ole varma sopiiko se minun sisustukseeni. Siitä huolimatta koen olevani vielä vähän onnellisempi nyt parisuhteessa. Ja koin näin myös sinkkuna. Teen edelleen samoja asioita ystävieni kanssa, kuin sinkkuna ollessa. Meillä on Heidin kanssa sovittuna seuraava hotelliloma ja ollaanpa me menossa myös Antti Tuiskun keikalle. Keväällä meillä on myös sovittuna Hannan kanssa tyttöjen ilta, johon poikaystävälläni ei ole mitään valtakunnan asiaa mukaan. Ja samalla pyrin raivaamaan kalenteriin tilaa myös meille ja meidän suhteelle.

Parisuhteen toivominen ei tee automaattisesti kenestäkään epätoivoista. Epätoivoinen ihminen kelpuuttaa sen, mitä saa ensimmäiseltä vastaantulijalta, vaikka se olisikin paskaa. Ja minä tiedän mistä puhun, koska olen tehnyt silloin yli kymmenen vuotta sitten, myös tämän valinnan. Nyt minulta meni kaksi vuotta löytää ihminen, joka täytti ne minun omat aika spesifit kriteerit. Ja olen äärimmäisen onnellinen siitä, että pidin riman niin korkealla.

Aktiivinen deittailu - BMH - Big mamas home by Jenni

Nainen ei saisi

Väitän, että tämä ajattelutapa menee siihen samaan homehtuneeseen, patriarkkaaliseen ajatusmaailmaan, että seksuaalisesti aktiivinen mies on haluttu naisten mies ja nainen taas on huora. Samoin miesten treffailuseikkailut tunnutaan ymmärtävän paljon paremmin. Mutta aktiivisesti deittaileva nainen mielletään heti epätoivoiseksi. Mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Voisiko mies ja nainen olla vihdoin samalla viivalla näissäkin asioissa?

Aktiivinen deittailu ei tee naisista missään nimessä huonompaa. Se ei tarkoita sitä, että emme nauttisi elämästämme yksin. Eikä sitä, että lapset jäävät automaattisesti toisarvoisiksi, jos etsimme elämänkumppania. Nainen voi olla onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä, vaikka deittailee. Minä kävin treffeillä nimenomaan lapsivapailla. Kun lapset olivat minun luonani, olin heidän kanssaan ja keskityin heihin. Jossain vaiheessa sovin treffejä aiempaa vähemmän lapsivapaille, koska kaipasin myös omaa aikaa, mutta olin silti aktiivinen.

Joten jos toivotte löytävänne elämänkumppanin, niin deittailkaa. Sillä se löytyy kaikkein varmimmin. Laittakaa viestiä ja sopikaa niitä treffejä. Kyllä se itselle oikea ihminen sieltä löytyy ja muistakaa, että pettymykset ovat osa prosessia. Sitä ihanaa kumppania osaa arvostaa ihan eri tavalla niiden sinkkuajan pettymysten jälkeen. Älkääkä olettako, että deittaileva nainen olisi jotenkin onneton tai epätoivoinen, koska sitä hän tuskin on.

-Jenni

 

KUVAT: Katri Konderla / EDITOINTI: Minä

 

Seuraa minua: Instagram / Facebook / Tiktok

Muut tilini: @bmhinterior / @elise_visuals

LUE MYÖS

Tinderkokeilu kannatti, sillä seurustelen nyt

Toinen sinkkuvuosi

Keskittyisit lapsiisi, äläkä niihin tinderpoikaystäviin

Kuinka hukata kundi Tinderissä

Miten puhun lasten kanssa deittailusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *